Вам зателефонувати?

Хочете знижку?

Зв'язатися з нами:   +38 (097) 045-88-17
💙 10% перераховуємо на ЗСУ 💛
Ми в соц. мережах:

Вгору

Підготовка до ЗНО: як організувати розпорядок дня?

Ти вже перейшов у випускний клас? Приймай наші найщиріші привітання! Адже ще рік – і ти СТУДЕНТ!

 

Тільки уяви: колектив однодумців, які так само як і ти вирішили опанувати цю професію (у вас однозначно багато в чому співпадають інтереси); найгучніші вечірки, які статистично відбуваються саме в період студентства; перша серйозна робота, де ти відчуєш незалежність та прокачаєш скілл; тут ти знайдеш справжніх друзів на все життя, а можливо зустрінеш і кохання; період повноцінного дорослішання!

 

Ти зовсім поруч, залишилось лише…. Скласти ЗНО. Невеличка перепона на шляху до наступної сходинки) Цього року можливо тобі потрібно прикласти більше зусиль, надмірної витривалості і сил волі. Також важливим є витримка на рівні моралі ). Так, роботи буде багато, адже не лише одним ЗНО живемо: школа і «непотрібні» предмети ніхто не відміняє. Треба навчитись бути одночасно в декількох місцях, паралельно читати, писати, говорити, відвідувати курси підготовки до ЗНО, і при цьому не загубити себе, не з’їхати з глузду. Вже лячно? Заспокойся, це лише звучить жахливо, але якщо правильно спланувати свій розклад, розставити пріоритети і знайти правильних викладачів для підготовки – все мине швидше ніж ти уявляєш, і тоді ти…вже кайфуєш від студентського життя.

 

Отже, сьогодні вважаю за потрібне поговорити про тайм-менеджмент у період підготовки до ЗНО. Як встигати все, не забути про друзів і не втратити себе. Поради дає наш психолог Вікторія Давиденко, який у період підготовки буде завжди поруч і радо допоможе вирішити найпотаємніші і найскладніші душевні питання.

 

Режим дня

І так, якщо ти маєш певний режим дня, чудово. Якщо ні , потрібно скласти. Запитаєш чому? Для того щоб краще розподіляти свій час між друзями, навчанням та підготовкою до ЗНО. І тим паче розкажи за бажанням про свій режим батькам, щоб з їх сторони не виникало зайвих запитань.

 

Хвали себе

Ну хто ж не любить підкріплення у вигляді «ти молодець» . Так от, хвали себе за кожну вдачу, зроблене дз та відвідання занять. Як можна себе хвалити? Можна вигадати таблицю заохочень у балах, яку потім можна перевести в грошовий/емоційний еквівалент. Набрав певну кількість балів –  купи собі дещо смачненьке, дещо з одягу чи розваг, піди в кіно чи зустрінься з друзями. І пам’ятай, ти реально МОЛОДЕЦЬ!

 

Знайди місця своєї сили для перезавантаження

Коли відчуваєш втому і сон вже не допомагає, коли кожен день схожий один на одного, коли відчутно знижується продуктивність, саме тоді тобі потрібне перезавантаження. Для цього треба вже зараз мати чітке розуміння того, що тебе надихає, щоб в потрібний момент не шукати себе. Згадай , що ти дуже давно хотів зробити? Може відвідати кіно або усамітнитись з природою, зустрітись з гучною компанією друзів чи стрибнути з пішохідного мосту.  Можливо тобі потрібен адреналін, а можливо цілковитий спокій.

 

Не забувай про фізичне здоров’я!

Згідно із результатами дослідження PISA2015 Results (Volume III): Students Well-Being. Students physical activities and eating habits, країни, в яких учні шкіл та студенти виконують більше помірних фізичних активностей, схильні показувати кращі результати під час тестування. Учні, які не залучені до фізичної активності отримують нижчі оцінки з наукових дисциплін, ніж учні, які займаються спортом від одного до шести днів на тиждень.

 

Отже, тайм-менеджмент напрочуд важливий для якісної підготовки до ЗНО. Намагайтесь розподіляти свій час на роботу та відпочинок заздалегідь – і незабаром результати вас потішать.